Klankschaal Massage

 

 

Iedere klankschaal heeft zijn eigen karakter, klankkleur en toonzetting. Door bepaalde klankschalen te gebruiken, kan het lichaam zich beter ontspannen en kunnen bepaalde helende processen in het lichaam in werking worden gezet.

Dit gebeurt volgens de natuurkundige principes. Water is een vloeistof die goed geleidt en het menselijk lichaam bestaat voor maar liefst 70 procent uit water. Gooi je een steen in het water, dan komen er kringen in de vloeistof. Gebruik je een klankschaal in de sauna of als massage, dan gebeurt er eigenlijk hetzelfde in het lichaam. Dit komt omdat de trilling van een klankschaal tot diep in het lichaam door kan dringen en diep in het lichaam de cellen aan het werk kan zetten.

Door de cellen in werking te zetten met een klankschaal, laat het lichaam de spanning los en kom je meer in balans. Een klankschaal behandeling is er met name op gericht om opgehoopte spanningen (emoties) uit het lichaam te trillen, waardoor het lichaam zich weer volledig kan ontspannen. Door de volledige ontspanning wordt deze behandeling ook wel klankschaal meditatie genoemd.

Tijdens een klankschaal behandeling hoeft de cliënt zich niet te ontkleden.
Deze vorm van ‘massage’ wordt over de kleding heen gegeven.
Jouw cliënt voelt de trillingen van de klankschaal door zijn hele lichaam gaan.

De klankschalen kunnen rondom of zelf op de cliënt worden geplaatst waarna ze met de klopper worden aangeslagen..

Een klankschaal meditatie of klankschaal behandeling werkt op alle niveaus:

Lichamelijk.
Emotioneel.
Mentaal.