Reiki

 

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” Universele  en “Ki” Levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan  energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld.  Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelend vermogen van het lichaam. De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen.

Hierdoor zullen kwalen en pijnlijke plekken verminderen of zelfs verdwijnen. Er komt zowel fysiek, mentaal als emotioneel meer harmonie in het lichaam terug. Soms hebben mensen fysieke pijn doordat er emotionele onbalans is (verdriet, boosheid, stress).

Het onderlinge contact tussen de de gever en de ontvanger brengt mensen letterlijk en figuurlijk bij elkaar. De persoon die Reiki geeft heeft zelf ook baad bij de behandeling. Hij of zij staat in contact met de universele energie via het lichaam en ziet hoe de ontvanger tijdens een behandeling ontspant en verandert.

Het fysieke contact geeft mensen vaak een goed gevoel. Het is voor mensen van groot belang dat we lichamelijke aandacht krijgen. Maar ook als je de behandeling met elkaar bespreekt en ervaringen uitwisselt zal er een gevoel van verbondenheid ontstaan.